Senaste inläggen

Av Alice Nightforce - 11 maj 2016 12:52

Hej allihopa, och välkomna till ännu en rolig veckouppdatering från Star Stable! Vi börjar med att nämna att Ricky har färgat sitt hår! Det är ingen bugg och inget konstigt, bara en liten utseendeändring, ni vet Ricky har ju svårt att bestämma sig för något och ändrar sig hela tiden!

En bro över djupa vatten...
Långt tillbaka i tiden fanns det en bro mellan New Hillcrest och Sydhoven, men de stormiga haven har slitit ut den under årens lopp. Nu har den förfallit och det finns en del arbete med renovering att göra, som en del av Bernardines vision för New Hillcrests nya look! 

 

 

 

Se vem Bernardine har anställt för att laga bron…

Donald. Historiens minst motiverade byggarbetare är tillbaka för att 'hjälpa till' med att laga bron, men eftersom den är byggd högt över vattnet finns det två saker som stoppar honom från att göra framsteg i repareringen: hans höjdrädsla och hans rädsla för vatten.

Det är nog därför han ger bort jobbet till vem som helst. Åk till New Hillcrest och prata med Bernardine så kan hon visa dig vart du ska gå för att hjälpa till.

Nya kläder & ny utrustning!
Kolla in mängder av nya kläder och ny utrustning som precis kommit till Gallerian! Kanske hittar du en ny fin look för dina soliga äventyr i Jorvik!

Hästmarknaden
Eddie och Ferdinand sätter upp marknaden i Jorvikstallets Arena den här veckan, redo att öppna när uppdateringen är klar! 

 

 

 

 

(/Alice) 

ANNONS
Av Alice Nightforce - 4 maj 2016 15:00

Ny gullig hästras!
Välkomna till veckans uppdatering där vi välkomnar en helt ny hästras till Jorvik!

Welshponnyerna är här!
Några av er har redan listat ut att det är vilda Welshponnyer som springer fritt ute på Sydhoven. Från och med den här veckan kan du få en helt egen Welshponny att adoptera och ta med dig hem!

 

 

 

Nu kan du adoptera en alldeles egen Welshponny!

Nu när du har träffat Eremiten och vunnit hans tillit, kan du övertala honom att få adoptera en av 3 vackra vilda Welshponnyer. Besök honom och prata om saken, och du kan återvända till ditt hemstall och träffa en ny vacker vän!

Här kommer ett nytt inslag i onsdagsnyheterna som vi kallar för Hästrasfakta, där vi ger er en lista med det viktigaste ni behöver veta om den nya Welshponnyn!

HÄSTRASFAKTA:

 Vilken hästras är det?
Nya gulliga Welshponnyer!
 Var kan jag köpa dem?
Hos Eremiten i Sydhoven.
 Hur mycket kostar de?
790 Star Coins.
 Vilken level behöver jag vara?
Welshponnyerna är tillgängliga från level 1, men du behöver
vara level 7 för att komma till Sydhoven.
 Behöver jag något speciellt rykte?
Du behöver vara åtminstone 'vänligt inställd' med Eremiten.
 Är Welshponnyn lika snabb som de andra ponnyerna?
Japp, dessa små rackare är inte lika snabba som större hästraser.
 Vilka färger kan jag välja på?
De första 3 Welshponnyerna finns i svart, isabell och brun.

Vi hoppas att ni kommer att bli lika förtjusta i dessa gulliga små Welshponnyer som vi är!

Nya kläder & ny utrustning
För att fira vår vackra nya hästras släpper vi nya gulliga kläder och bra utrustning som finns att köpa i Sydhoven. Detta kommer också att vara tillgängligt för alla i Gallerian.

Hästmarknaden
Den här veckan har Eddie och Ferdinand tagit sin resande hästmarknad till Västkobbens Fiskeby.

The Star Stable Show
Klicka på videon nedan för att vara med Matilda och gänget för ett till underbart avsnitt av The Star Stable Show! 

 

 

 

Ha en fantastisk vecka nu allihopa!
Kramar från Star Stable-gänget 

 

 

(/Alice) 

ANNONS
Av Alice Nightforce - 2 maj 2016 12:00

Eventet jag skrev om tidigare slutar inte förrän om två timmar, men jag har redan fått max antal kort för idag så för mig är det slut. Det här fick jag allt som allt: 

 

Filosofens sten x4  

Det femte elementet  

Fruktbarhetens trollspö x2  

Helios stråle  

Medusas blod  

Ungdomens vatten  

Dusch  

Vattentråg  

15x åldrandepoäng x2  

10 000 Equus x4  

Artemis pil 

x5 åldrandepoäng x4 

Sporrar 

3*** Westernsadel 

3*** Westernträns 

1* Westernschabrak 

20x sörp 

500x foder 

150 2** gödningsmedel 

150x äppelfrön 

50x trä 

50x järn x3 

50x sand 

2000 Equus x2 

 

Slutförd samling: Sadelmakare - fick Poseidonpaketet 

 

 

/Alice  

Av Alice Nightforce - 28 april 2016 22:00

Det är ju faktiskt inte bara sso jag spelar. Jag började att spela Howrse igen för lite mer än tre månader sen. Kanske kan vara lite roligt för er att få veta lite vad jag gör där eftersom det också är ett hästspel? Jag satsar inte på att bli bäst inom nånting där. Det orkar jag helt enkelt inte utan jag spelar för att jag tycker att det är roligt. Färgavlen är det enda målet jag har har nu, och att jag ska ha en odödlig häst i varje färg av varje ras. Visserligen avlar jag fram bättre och bättre hästar, men som sagt, jag toppalvar inte. 

 

Atm har jag 33 hästar och alla utom 6 är renrasiga spanska hästar, och det är de jag avlar på just nu. Fick idag 4 föl, alla ston men 2 av dem har färger jag inte fått tidigare, gulbrun och mörkfux (spelets termer). Fattas nu 3 färger innan jag har bockat av alla för den rasen, men så var det ju det där om att jag ska ha en odödlig häst av varje färg......har tre odödliga spanska hästar just nu, så den biten får jag jobba på ett tag. 

 

Just nu pågår det event där man får Hästjobbskort när man uppfyller några bestämda mål. Vill man inte betala med Equus eller pass (vilket jag inte gör) kan man som mest få 4 kort om dagen. En del kort ger föremål, och andra ingår i samlingar som ger en lite värdefullare gåva (definitionsbart) när man fått alla kort i en samling. Lyckas man samla ihop alla samlingar i eventet får man en gudomlig häst. Jag orkar inte rabbla upp allt jag fått hittills. Det kan jag göra på eventets sista dag om inte annat. 

 

Det jag gör varje dag är att leka med fölen, träna hästar, tävla/bluppa hästar, eventuellt betäcka ett eller flera ston med nån/några av mina hingstar, och greja i mitt ridcenter. 

 

Annars håller jag mest på att bygga upp mitt ridcenter. På mitt förra konto låg jag i toppen och fightades om förstaplasten i antalet boxplatser, den här gången satsar jag på kvalité och boxplatser åt mina egna hästar och ponnyer.

 

Det går lååååååååångsamt att bygga upp både ridcentret och aveln nu i början, men jag börjar få lite snurr på saker och ting nu   

 

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 27 april 2016 12:00

Den här veckan fick vi inte så förvånande en sneak peek på nästa ras, vilket är welshponnyn. 

 

 

 

Jag har länge velat ha en till ponnyras, men jag är också extremt fäst vid den jorvikiska ponny som står i mitt stall. Han är den som har stått i mitt stall längst av alla hästar jag har. Han är den femte hästen jag köpte och han har aldrig varit på Hästön. I över 2,5 år har han stått i mitt stall och vi har tävlat så många ponnychamp att jag för länge, länge sen tappat räkningen. 

 

Men som man kan se i videon (och på Sydhoven) har welshponnyn andra animationer, och följer sso samma mönster som förut kommer welshponnyn att vara snabbare än den jorvikiska ponnyn. För även om sso säger att alla hästar är lika snabba vet de allra flesta som spelar att så inte är fallet. Hästarna med nya animationer är snabbare än dem med den klassiska sso-animationen, och även bland raserna med ny animation skiljer det i hur snabba de är. 

 

Men sen är det ju det också att är man inte Star Rider kan man inte ta sig till Sydhoven = man kan inte köpa en welshponny (om nu inte en welshponny kommer att hamna på Ferdinands hästmarknad, men det tvivlar jag på). Men de som periodvis är Star Riders och då kan låsa upp Sydhoven kan ju då få ett övertag i till exempel ponnychampet (om welsharna nu är snabbare) mot de som inte får/kan köpa Star Rider. Visst, sso skickar ut gratis sr-koder ibland, men det är inte ofta det är ibland. 

 

 

Hur kommer det att bli på ponnychampet? Kommer welshen att slå ut den jorvikiska ponnyn? Jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen inte det. För jag inte inte redo att skicka iväg min vita, fluffiga minispringare till ponny till Hästön  

 

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 27 april 2016 11:30

Hej allihopa! Välkomna till veckans onsdagsuppdatering där vi har en försvunnen flicka med läxor att göra, och chansen att träffa en väldigt speciell vildhäst...

Var är Madison?
Borta i Sydhoven försöker Sigrid, Holly och de andra att gå tillbaka sitt vanliga liv efter mardrömsresan till Sorgeskär då du kom till deras räddning. Men lugnet varar inte länge i Jorvik, där händer det alltid oväntade händelser, så nu blir det din uppgift att hitta Madison eftersom hon försvann precis när hon skulle ha sin hemundervisning.

 

 

 

Här är Madison, men var är Madison?

Hon har, som du kommer att märka, livlig fantasi, men hon är inte borta länge. När ni har hittat varandra kommer hon att övertyga dig om att ni har massa roliga saker ni måste hitta på innan hon sätter igång med de tråkiga läxorna!

Rid ut till Sydhoven för att sätta igång med det här uppdraget. Och vem vet, kanske kan du som en del av det här uppdraget få springa tillsammans med vildhästarna och hjälpa Madison att välja en favorit?

Nya kläder och ny utrustning
Efter att ha byggt upp de nya affärerna i Sydhoven med sina gulliga små insamlingsbössor för betalning, kommer du att märka att det den här veckan finns en hel del nya plagg och grejer för dig att köpa! Alla nya kläder och all ny utrustning kommer självklart också att vara tillgänglig i Gallerian.

Hästmarknaden
Eddie och Ferdinand är upptagna den här veckan med att sätta upp Hästmarknaden i Fiskebyn.

 

The Star Stable Show
Kolla in veckans helt nya avsnitt av The Star Stable Show för massor av roligheter med Matilda och gänget! 

 

 

 

Vi hoppas att du får en underbar vecka, och hälsa Madison från oss när du hittar henne!
Kramar från Star Stable-gänget 

 

 

 

(/Alice)

Av Alice Nightforce - 25 april 2016 18:22

Nämen. Sitter jag och skriver ett inlägg igen? Kan det vara så att blogglusten börjar komma tillbaka? 

 

Ja, jag sitter och skriver ett inlägg igen (och det med en snudd på irriterande kelsjuk katt mellan datorn och mig), och kanske att blogglusten börjar att komma tillbaka igen, vem vet? 

 

Jag ska i alla fall från och med nu blanda in lite mer av mig och mina hästar här. Eftersom sso är ett hästspel borde det ju finnas en del hästintresserade människor bland spelarna och ni som läser min blogg. Det kommer inte att bli inlägg om mina hästar varje dag utan bara när jag känner för det. Till exempel dagar som idag när spellusten inte är på topp kan jag ju skriva nåt om mina irlhästar istället för mina pixelhästar    

 

 

Och till skillnad från de tidigare dagarna hann jag precis ta en promenad med min isfröken innan den svinkalla aprilvinden kom och störde. Promenaden var en relativ kort runda men jag kunde hålla koll på hagen hela tiden för att se hur grabbana regarade, eller egentligen främst hur varmblodet reagerade. För ungefär två månader sen sprang han sig svettig och gnäggade halsen av sig, idag lunkade han efter oss en bit, lufsade tillbaka till grinden när vi var utom synhåll för honom, gnäggade nån gång då och då (även shettisen fick för sig att gnägga vilket han inte brukar göra. Dock tog han inte ett steg från höet   ), men det var allt. Enorm skillnad och förj*vla skönt att se att det går åt det hållet. Ser ju såklart ännu mer framemot att börja rida nu när jag slipper den onda cirkeln (orolig häst i hagen - jag blir en orolig och nervös ryttare - min redan känsliga isfröken blir ännu nervösare och med det osäker på mig - pannkaksridtur som gör mer skada än nytta). 

 

Dock kommer det att bli en hel del promenader och annat jobb från marken innan jag "vågar" sätta mig i sadeln igen. Var osmart nog i somras när jag hoppade upp (visserligen med sadel, men ändå) på henne efter att hon gått på bete och samlat energ....... Platsen jag valt att rida på var en stubbåker och jag tänkte bara ta några varv i skritt. Men det blev rodeo när min rumpa nuddade sadeln    men jag lärde mig i alla fall nåt nytt om henne och jag kommer att tänka mig för innan jag försöker mig på nåt sånt igen    

 

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 24 april 2016 21:41

Jag är som rubriken lyder. Aprilbitter. Jag är trött på aprilvädret. Idag har det regnat, snöat, haglat, stormat, varit totalt vidnstilla, stormat igen, regnat igen, snöat igen och sen klarblå himmel. Och hela tiden har det gått från att vara varmt till att bli svinkallt. Inte så roligt när ridabstinensen sätter in och man inte "kan" göra nåt med hästen som är under igångsättning. 

 

 

Jag är också bitter på min pollenallergi. Glömde att ta medicinen idag. Oops. Får skylla på att det är mitt tredje år som pollenallergiker och att jag inte är van att ta tabletter    

 

 

Nåt annat som kanske inte gör mig direkt bitter (eller helt ärligt, lite bitter gör det mig faktiskt) är när jag läser globala chatten och (med risk för att göra en del arga nu...) ser en del trender i det svenska språket. Som den aktiva skrivare jag är tycker jag att det är ganska jobbigt att läsa en del förkortningar som till exempel "nt" och "mst". Jag vet att "nt" står för "inte" och "mst" för "måste", men asså hur lång tid tar det egentligen att skriva ut de två orden till fullo? Jag läser "nt" som nt och "mst" som mst, vilket då får meningarna de används i att låta ganska knasiga. Jag vet att det är skillnad mellan talspråk och skriftspråk men igen, hur mycket tid sparar man på att skriva "nt" och "mst"? Det är två bokstäver per ord ni tar bort och det kan väl inte göra nån skillnad mot att skriva ut orden som man faktiskt säger dem? Ni som skriver förkortningarna får gärna kommentera och säga varför ni använder dem så kanske jag förstår det lite bättre    

 

Men nåt som på riktigt stör mig är när folk skriver till exempel "satt ni förstår". Det heter "så att ni förstår". Pratar man snabbt och inte säger bokstäverna ordentligt kanske det låter som att man säger "satt", men det rätta uttrycket är "så att". Bara att fråga google om ni inte tror mig   

 

 

Dock ska jag poängtera; jag har enormt överseende när jag läser chatterna och tillrättavisar aldrig (om det inte är i vänchatten och jag vet att den jag chattar med inte kommer att ta illa upp om jag tillrättavisar nåt ord). Kommer inte heller att börja tillrättavisa för det är inte mitt jobb. Det är svensklärarna på era skolors uppgift att göra det.

 

 

Nu ska jag sluta bitterskriva och gå ut och natta hästar. Sen blir det kolla-ikapp-serier-tittande fram till att jag ska livestreama Once Upon a Time vid 02:00 inatt   

 

 

Kommentera på om du använder nån av förkortningarna jag nämde tidigare! 

 

 

/Alice 

Translate

Presentation

Omröstning

Hur många hästar har du?
 1-10
 11-20
 21-30
 31-40
 41-50
 51-60
 61- 70
 71-80
 81- 90
 91-100
 100+

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Gästbok

Följ bloggen

Följ alicenightforce med Blogkeen
Följ alicenightforce med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se