Senaste inläggen

Av Alice Nightforce - 14 juni 2016 21:34

Sen jag skaffade min sso-instagram har jag kollat runt en del bland konton där. Nästan varje gång jag gjort det har jag stött på inlägg med bildtexten "alla hatar mig" eller "hejdå nu slutar jag på sso för jag har inga vänner". Detta skrivs även i globala chatten titt som tätt. 

 

Jag är en loner i spelet. Har sen jag började spela alltid spelat ensam. Jag fick med mig en spelare en gång när jag skulle köpa en häst och jag har frågat om hjälp en gång, annars sköter jag mig helt själv. Jag skickar aldrig några förfrågningar (förutom den gången jag råkade radera hela min vänlista och skickade vänförfrågningar till de jag kom ihåg att jag varit vän med. Kan även råka skicka en förfrågan när jag ska inspektera) och det finns dagar som idag, då jag inte chattar med någon alls. Och jag blir inte alls ledsen över det. 

 

Att bygga en vänskap tar tid och är inget man bygger över några timmar springandes runt i Jorvik tillsammans med någon man inte ens visste existerade förrän man möttes. Min bästa vän har jag känt i 4 år. Jag kan prata om ALLT med henne och jag vet att hon är tyst om saker som jag vill att hon ska vara tyst om. Den tilliten vinner ingen några timmar efter att man har mötts. Hon spelar visserligen också, men hon är inte lika aktiv som jag och började dessutom spela typ ett år efter mig. Vi möttes i det verkliga livet och nu har vi spelhelger där hon kommer hem till mig och vi sitter och spelar sso och föräter oss på chips. 

 

Hon är den enda riktigt nära vännen jag har. De jag chattar med på sso är mina internetkompisar och eftersom de flesta är yngre har jag svårt att se alla som vänner. Chattar dessutom inte direkt regelbundet med någon och när vi chattar är det i 9 av 10 gånger spelet vi chattar om. Jag har inget emot att chatta med yngre personer. Ålder spelar ingen roll för mig där. Men som jag tidigare skrev, de på sso är mina internetkompisar och är i en grupp för sig, och vänner i verkliga livet som jag har känt under en viss tid är i en annan. Sen får man inte heller diskutera precis vad som helst i sso, och jag kan garantera att både min vän och jag skulle bli utslängda och avstängda med huvudena före om vi skulle flytta en del av våra diskussioner från muntligt till sso's chatt.

 

För mig är äkta vänner betydligt viktigare än hur många jag har, och jag har mycket hellre en äkta vän som jag litar på än tio vänner som jag inte riktigt vet var jag har. 

 

 

/Alice 

ANNONS
Av Alice Nightforce - 13 juni 2016 11:48

Piñataevent på Howrse som tar slut om cirka två timmar, men för min del är det över nu eftersom jag förbrukat mina "slag" för stunden. Jag kom till piñata nummer 13 och hade säkerligen kommit längre om jag lagt ner mer energi på eventet och räknat timmar. Det har även varit fler event sen jag bloggade om Howrseevent senast, men jag har inte riktigt orkat blogga om det    är event ganska ofta där nuförtiden (åtminstone jämfört med vad jag kommer ihåg från mina tidigare år där). 

 

Men det här vann jag den här gången: 

 

3x åldrandepoäng 

Pandoras ask 

10% energi till mina hästar 

3*** engelskt träns 

Ridspö 

3*** engelsk sadel 

10x sörp 

Ungdomens vatten 

50x äpple 

Filotes klapp 

1* engelskt träns 

Helios stråle 

100x trä 

100x järn 

100x sand 

10x åldrandepoäng 

Artemis pil 

Fruktbarhetstrollspö 

20x läder 

Vattentråg 

Apollos lyra 

2** violetta benskydd 

2** violett och vit luva 

2** violett och vitt westerschabrak 

300x foder 

Broddar 

Medusas blod 

4000 equus 

500 poäng till den allmänna rankingen 

Zeus blixt 

 

 

Får se hur mycket av det jag anväder själv, eller om jag byter bort något föremål mot något som jag har bättre användning av... 

 

 

/Alice 

ANNONS
Av Alice Nightforce - 13 juni 2016 11:00

Kanske inte en låt som är superbra att levla häst till då den är ganska lugn, men den är en av mina favoriter just nu och den är himla rolig att sjunga. Men glöm att ni får höra mig sjunga i en video på instagram. En av alla fördelar med att ha ett eget stall är att man kan sjunga hur mycket man vill medan man mockar för ingen kan klaga på att det låter illa    

 

 

 

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 12 juni 2016 21:00

Kom på en sak idag medan jag spelade. Sso är inte så olikt verkligheten på sommaren. 

 

Jag bor på landet, och befolkningsmängden här dubbleras nästan varje sommar på grund av alla sommargäster som kommer till sina sommarstugor. Vart man än går möter man folk. 

 

På sommaren flyttar många till Valedale för att de har det som sommarstall. Valedale som annars är en lugn plats "överbefolkas" och man är i princip aldrig ensam där (lite beronde på när man är inloggad då såklart). 

 

Jag bor i Valedale för att det är en lugn plats och skulle aldrig ens tänka tanken på att flytta till Steves eller Vingården för de stallen bor det mest folk i. Jag bor också på landet i verkligheten för att det bland annat är en lugn och folkfri plats. 

 

Det låter kanske som att jag klagar men det gör jag inte på långa vägar. Det bara slog mig idag hur lika min spelkaraktär och jag bakom skärmen är. Visst, vi är ju "samma" person, men det finns de som försöker gå så långt ifrån sig själv som möjligt när de skapar en spelkaraktär och som inte ens vill ha samma hårfärg på karaktären som man har i verkligheten. 

 

Börjar jag titta närmare på det är det faktiskt inte så mycket som skiljer mellan karaktären och mig, vilket är lite roligt för när jag skapade den tänkte jag att bara utseendet skulle likna mig, och att jag sen skulle gå crazy vad gällde kläder och sånt. Men så blev det inte riktigt. 

 

Och vad gäller hemstall. Rent praktiskt borde ju Fort Pinta vara det populäraste hemstallet. Supernära till både färja och transport. Eller vill man inte bo där för att det är ett område som precis alla har tillgång till? Vad tror ni? 

 

Var inte rädda för att kommentera. Ni behöver inte ens skriva erat namn om ni inte vill, plus att jag måste godkänna kommentaren innan den kommer upp    

 

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 10 juni 2016 21:17

Tänkte kanske att ni ville veta vilka andra spel jag spelar utöver SSO. Listan är inte lång, men det finns några att skriva om i alla fall. Dessa spel är de jag spelar regelbundet, skulle jag lista precis alla spel jag nördar i perioder skulle listan bli väldigt lång och tråkig så jag tar bara de jag spelar mest. 

 

 

På datorn

 

- Howrse

Och vad gör jag där? I och med att jag gjorde ett nytt konto för några månader sen håller jag på att låsa upp funktioner. Men planen är att jag ska färgavla och i slutändan ha minst en häst av varje färg i respektive ras. Alla de hästarna ska dessutom ha Filosofens sten. Avlar inte för att bli bäst inom någon ras, även om jag medvetet avlar fram bättre och bättre hästar. Ridcentret jag har där har jag först och främst för mina egna hästar och ponnyer, men jobbar på att få det så bra som möjligt utifrån de förutsättningar jag har att göra det. 

 

 

- The Sims 3

Jag är en ganska tråkig simsspelare. Håller inte på och generationsspelar eller letar sätt att döda simmarna på utan gör det jag känner för. Sims vill inte alltid samarbeta med mig heller trots att jag har en dator som klarar av spelet. Men mitt senaste projekt (är väldigt duktig på att komma på olika spel att börja på, spela ett tag för att sen komma på något nytt, spela ett tag på det, komma på något nytt......) är att min kändiscrush och jag bor på en gård där vi ska ha en drös frieserhästar. Enkelt förklarat. Tog mig två simsveckor att få tag på en frieser, så mina simmar hann lära sig en hel del plus att simversionen av mig fick en kändisstjärna. Har en känsla av att det här kommer att ta en väldig tid   

 

 

På iPad

 

- Kardashian

Nej. Jag är absolut inget fan av den familjen. Ska sanningen fram står jag inte ut med dem över huvud taget, men en kompis visade mig spelet och efter det började jag spela. Är just nu väldigt nära level 30 och ligger på topp 50 av kändisarna. Är också gift med en Chase nånting (kommer aldrig ihåg hans efternamn). Råkade adoptera en unge en gång. Gör aldrig något med den och har inte fattat vad syftet med den är, annat än att den gav mig sjukt mycket fans under en kort, kort period. 

 

 

- Bubble Witch 2.  

Älskar detta spel! Finns väl inte så mycket att säga om det. Är på nivå 737 och sitter lite fast där. Tror dock att jag börjar få ett hum om hur man ska tänka för att ta sig vidare, men lär nog bli kvar ett tag till på den nivån. 

 

 

- Blossom Blast Saga

Finns inte så mycket att säga om det här heller. Har bara kommit till nivå 71. Gav upp det spelet under en ganska lång tid eftersom jag fastnade på en nivå, men sen gav jag mig sjutton på att jag skulle vidare och till slut klarade jag den. Nu sitter jag dock fast igen och har varit väldigt nära på att klara nivån några gånger, så det är lite frustrerande. Men någon gång ska det gå! 

 

 

Ja det var väl det. Som sagt detta var de spel jag spelar regelbundet. Något av dessa som ni också spelar? 

 

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 8 juni 2016 17:20

Hej allihopa! Välkomna till denna veckas Onsdagsuppdatering!

Jorvikisk Urhäst: Ute NU!
Den Jorvikiska Urhästen är här! Under de tidigare veckorna, så har många av er skickat in bidrag till vår episka #MyStarStableHorse-tävling på vår officiella Instagram. Vi bad er att sätta ihop alla möjliga magiska attribut för att skapa din ultimata fantasy-häst. De tre vinnande bidragen från tävlingen är nu tillgängliga att köpa i spelet under en begränsad tid! 

 

Vad är detta för snubbe? Han har tre tokgrymma hästar till salu! 

 

Vad är detta för snubbe? Han har tre tokgrymma hästar till salu!

Gary Goldtooth hittar ni längs vägen som leder till Firegrove, denna kufiska krabat har tre underbara och unika Jorvikiska Urhästar till salu. I de bebyggda områdena och bland civilisationen i Jorviks städer och byar, så kommer hästarna att se ut som vilken vanlig häst som helst. Den Jorvikiska Urhästen älskar däremot att få vara runt på öns vackra landsbygd och natur, och du kommer att märka att något alldeles speciellt händer när de får vara ute och frodas i sina favoritområden: de ändrar färg! Ljuvliga och förtjusande mönster och färger uppenbarar sig som av magi, och det är då som du vet att de är riktigt lyckliga.

INFORMATIONSBLAD OM DEN NYA RASEN:

 Vilken är den nya rasen?
Den sagolika och unika Jorvikiska Urhästen!
 Var kan jag köpa dem?
Från Gary Goldtooth i Firgrove.
 Hur mycket kostar de?
399 Star Coins.
 Vilken level måste jag vara?
De Jorvikiska Urhästarna är tillgängliga från level 1, men du måste vara Star Rider för att kunna ta dig till Firgrove.
 Behöver jag bygga något särskilt rykte?
Nepp!
 Är den Jorvikiska Urhästen lika snabb som andra hästar?
Nepp. De är lite långsammare, ungefär någonstans mellan en ponny och en vanlig häst.
 Vilka färger kan jag välja mellan?
De tre Jorvikiska Urhästarna som erbjuds i dag, är så vackra att det är omöjligt att beskriva dem med endast ord, så här kan du kika närmre på dem istället: 

Bedårande blå på landsbygden, graciöst gråskimmel i städerna!
Bedårande blå på landsbygden, graciöst gråskimmel i städerna!

Läckert lila på landsbygden, gråskimmel med svart man i städerna!
Läckert lila på landsbygden, gråskimmel med svart man i städerna!

Rafflande röd och svart på fälten, snyggt svart på gatorna!
Rafflande röd och svart på fälten, snyggt svart på gatorna!

Vi hoppas att ni alla kommer att älska dessa unika och fantastiska skönheter! Om du vill vara säker på att du får med dig en hem, så skynda dig, de är endast tillgängliga under denna veckan, och vem vet när Gary Goldtooth kommer att komma tillbaka?

Nya Kläder & Utrustning
Kläm in ett besök i Gallerian denna veckan och spana in de nya och fräsiga sakerna där också!

Hästmarknaden
Eddie och Ferdinand är i Silverglade under denna veckan och bygger upp sin hästmarknad så att den är redo att öppnas till nästa vecka.

The Star Stable Show
Häng med Matilda och gänget för det sista avsnittet för säsong två av The Star Stable Show, det blir som vanligt spelnyheter, men även några av Matildas lite mindre, umm... välpolerade ögonblick! 

 

  

 

 

(/Alice) 

Av Alice Nightforce - 4 juni 2016 11:10

Jag har varit lite off från sso den här veckan på grund av avslutningar av diverse saker irl. Men igår var jag inloggad en stund och fick då lära mig en sak som gör att jag måste ta tillbaka en sak jag skrev i mitt förra inlägg. 

 

I mitt tidigare inlägg skrev jag att det var okej att fråga om pojkvän/flickvän om man skulle rollspela. Igår fick jag lära mig att man inte får söka pojkvän/flickvän över huvud taget, och det kan jag förstå. 

 

Jag har sett i globala att många har letat folk till att rollspela kärlek, och det kan man väl göra om man rollspelar oskyldigt och slutar när två personer blir tillsammans. Men fortsätter man efter kan det sluta med att det inte är så oskyldigt längre och istället blir det väldigt barnförbjudet. Jag har ingen aning om hur folk rollspelar det, men med tanke på en del bilder jag sett på instagram ser det verkligen inte alltid så oskyldigt ut. Så jag gissar att det kan vara en av anledningarna till varför det är helt förbjudet nu, för sso-teamet har koll på oss. Mycket bättre koll än vad jag tror att de flesta tror. 

 

Jag som skriver mycket (känns som att jag tjatar om det här, men efter tre år på skrivkursen har det verkligen blivit en vana) vet att man kan skriva/rollspela kärlek på tusen olika sätt och minst hälften av de sätten är oskyldiga. Men står det i reglerna att man inte ska hålla på med sånt i spelet, ja då ska man inte heller göra det. 

 

Sso har ingen åldersgräns, men de är extra försiktiga med användare som är under 13 år. Jag vet inte hur gamla ni är som brukade rollspela kärlek är eller vad 13-åringar gör på fritiden idag, men när jag var 13 var kärlek det sista jag tänkte på, och i mitt tycke ska man inte ens ha pojkvän/flickvän när man är 13. Man blir "byxmyndig" när man fyller 15 och då tycker jag att det är okej att börja spana lite, men före det? Nä. 

 

 

Rollspela äventyr, affär (men SNÄLLA, gör det inte i globala!), upptäcktsresande, ridskola, ridlektion, ridläger, att ni hittar en vildhäst, att ni köper en häst, att ni är vilse och ska försöka hitta hem........ Det finns så sjukt mycket ni kan rollspela att ni inte behöver låsa er vid enbart kärlek. Sen är det ju sso dessutom ett HÄSTspel, och inte ett dejtingspel, och alla de rollspelsförslag jag gav går att göra med häst. 

 

Slänger upp två bilder på regler som en påminnelse på att det faktiskt står med i användarvillkoren som ni alla gick med på att följa när ni skapade ert konto.  

 

   

 

/Alice 

Av Alice Nightforce - 2 juni 2016 10:00

Jag var borta och grillade med några fantastiska människor och blev borta hela kvällen, så det enda jag gjorde igår var att logga in och ta hand om hästarna, så jag har inte kollat in uppdateringen helt och hållet än. Men jag blev full i skratt när jag såg att Rickys uppdrag heter "Chips till middag är en dålig idé". Har själv ätit chips till middag några gånger och ja, det är en dålig (fast väldigt god) idé    sitter förmodligen och gör uppdragen nu eftersom det här är ett tidsinställt inlägg. Klockan är strax efter halv ett på natten här nu, men jag kände att jag ville skriva lite innan jag drar igång ett avsnitt eller två av House på Viaplay. 

 

Det bästa med onsdagsuppdateringen den här veckan är helt klart det om chatten. Helt ärligt ÄLSKAR jag att det kommer att vara chattmoderatorer i spelet som sitter och håller koll på vad som sägs i chatten, och som dessutom kan ge ut varningar och stänga av spelare från både chatten och hela spelet om det går så långt. Globala är mer och mindre kaos varje dag. Det spammas, det görs sjukt mycket reklam om främst klubbar men också om youtube-kanaler, det floodas med siffror, folk söker pojkvän/flickvän (vilket är okej om man ska rolla, inte annars. EDIT: Läs inlägget "En förklaring?" under "Påminnelse om regler")), folk skriver att de kan levla ens hästar (och till 99% av de gångerna har personen själv x antal hästar och kanske en av dem är i level 15, så den vill egentligen bara sno ditt konto), det skrivs om att folk vill ta livet av sig och det bråkas om i princip allt, bara för att nämna lite. Ni vet vad som brukar hända i chatten. 

 

Ni som skriver att ni vill ta livet av er. Förlåt, men jag kan inte ta er på allvar. Om ni verkligen menade det ni skrev skulle ni inte bete er som ni gör. Jag har själv erfarenhet av hur man beter sig om man mår så dåligt att man vill, och faktiskt tar livet av sig. En f.d klasskompis till mig begick självmord, och han betedde sig verkligen inte som er som skriver det i chatten. Men det jag vill få fram här är att när ni skriver så kan ni trigga nån som vill ta livet av sig men inte är öppen om den viljan, och genom att ni skriver att ni vill kan ni få den personen att ta det sista steget att faktiskt göra det. 

 

I nåt chattbråk för ett tag sen var det nån som skrev att ord inte betyder nåt. Men det gör dem. Ord kan väga sjukt tungt. De som blir mobbade vet det, och jag som skriver mycket vet också det. Jag har flera gånger sett vilken påverkan mina texter kan ha på folk. Om ni skulle få reda på att nån har tagit livet av sig för att de sett er skriva det i chatten... Ni kommer att bära med er den vetskapen hela livet. 

 

Så snälla. Tänk efter innan ni skriver och skickar ett chattmeddelande. 

 

Och ni som faktiskt mår dåligt. Prata med nån. Skolkurator, psykolog, en nära vän du vet att du kan lita på, en lärare, mormor, morfar, farmor, farfar, moster, faster osv. eller nån annan vuxen om du inte vill prata med dina föräldrar. Att försöka genom en datorskärm är inte den bästa vägen. Det kan kanske hjälpa, men i slutändan behöver nån som mår dåligt nån som är lite mer lättillgänglig. Det är inte alltid som ni är inloggade samtidigt. Men om du kan ta kontakt med nån i din närhet kan det göra en enorm skillnad. För ibland måste man prata med nån som faktiskt ser en och kan ge en den kram man behöver, och det kan inte ske genom en datorskärm. 

 

 

/Alice 

Translate

Presentation

Omröstning

Hur många hästar har du?
 1-10
 11-20
 21-30
 31-40
 41-50
 51-60
 61- 70
 71-80
 81- 90
 91-100
 100+

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Gästbok

Följ bloggen

Följ alicenightforce med Blogkeen
Följ alicenightforce med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se